Ota Yhteyttä

[contact-form-7 id="5019" title="Yhteydenottolomake 1"]

Sulje

Lääkehoitovaihtoehdot

Osmoottiset laksatiivit ummetuksen hoidossa

Duphalac on osmoottinen laksatiivi. Duphalac (laktuloosi) lisää suolen sisällön nestemäärää vaikuttamatta itse suolen toimintaan. Tuotevalikoimaan kuuluu käyttövalmis liuos ja ruokaan tai juomaan sekoitettava jauhe.

Duphalacista on saatavilla myös luumun makuinen oraaliliuos Duphalac Fruit.

Duphalacin vaikuttava aine on laktuloosi. Lääkkeen vaikutuksesta suolen sisällön kyky sitoa vettä lisääntyy, uloste pehmenee ja sen tilavuus kasvaa. Näin suolen liikkeet voimistuvat ja suolen sisältö liikkuu kohti peräsuolta. Ummetuksen hoidon alussa käytetään yleensä isompaa lääkeannosta kuin ylläpitohoidossa.

Laktuloosin vaikutuksen alkaminen on yksilöllistä ja aika vaihtelee käyttäjän mukaan muutamasta tunnista muutamaan vuorokauteen. Ummetuksen hoitoon käytettynä laktuloosi saattaa aiheuttaa hieman ilmavaivoja ensimmäisten käyttövuorokausien aikana. Tämä on kuitenkin täysin normaalia ja menee itsestään ohi muutamassa päivässä.

Suolta stimuloivat ulostuslääkkeet ummetuksen hoidossa

Suoliston liikettä tehostavat valmisteet ovat nopea apu ummetuksen hoitoon. Nämä kuitenkin totuttavat suolta ja pitkään käytettyinä saattavat pahentaa ummetusongelmaa. Siksi niitä pitäisi käyttää ilman lääkärin suositusta vain tilapäisenä apuna.

Kuituvalmisteet ummetuksen hoidossa

Ruokavalio sekä nautitun kuidun määrä vaikuttavat ummetukseen, joten niitä tulisi tarkkailla. Ratamon siemenkuoresta saatava kuitu, psyllium, lisää suolen sisällön määrää ja helpottaa siten ummetusta. Runsaasti kuituja sisältävä ja öljypitoinen pellavarae sitoo suolistossa nestettä ja vaikuttaa myös suojaavasti vatsan limakalvoihin. Kuituvalmisteiden käyttö kannattaa aloittaa pikkuhiljaa pienemmillä annoksilla. Kuidun äkillinen lisääminen saattaa nimittäin aiheuttaa jonkin verran turvotusta, vaikka ummetus lievittyisikin. Onkin tärkeää malttaa aloittaa kuituvalmisteiden käyttö hillitysti, jotta hoito tehoaa parhaalla mahdollisella tavalla.

dufalac